Üdvözöljük a Castellum projekt honlapján

A Castellum - Interaktív kiállítások rendezése a nagykárolyi kastélyban és a szabolcsi kúriában és ezek népszerűsítése a határon átnyúló turizmus keretében projekt a Szatmár Megyei Múzeum és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága közötti évtizedes együttműködésre épülve született. A projektet a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Unió támogatja, az ERFA támogatás összege 858.696,35 EUR.

 

Ahogy a pályázat címe is sugallja a két múzeumi szervezet közös szakmai munkával két kiemelkedő műemlék épületben, a szabolcsi Mudrány kúriában és a nagykárolyi Károlyi kastélyban rendezett történelmi enteriőr és helytörténeti kiállításokat. A projekt közvetett célja, hogy az elkészült kiállításokat és a két műemlék épületet, információs és népszerűsítő anyagok révén bekapcsolja a régió turisztikai vérkeringésébe.

 

A legfrissebb eseményekről a Hírek szekcióban olvashat.

 

Nyitvatartás:

 

Hétfő: Zárva

Kedd-Vasárnap: 09:00-17:00

 

A pénztár 16:30-kor zár!

 

A helyszínen számlát nem állítunk ki, valamint kártyás fizetés sem lehetséges! Belépőjegyet csak lejjel (RON) lehet vásárolni.

 

Kiadó: Muzeul Județean Satu Mare

Cím: Satu Mare, B-dul V. Lucaciu nr. 21, tel: 0040/261/864981, 00/40/261/737526

Email: muzeucarei@gmail.com, muzeusm@gmail.com, web: www.muzeusm.ro

 

Szerkesztette: Szőcs Péter Levente

Szerzők: Jenei Ildikó, Diana Iegar, Sárándi Tamás, Ulrich Attila, Madár Xiména, Sike Tamás, Szilágyi Levente, Hágó Attila

Fényképek: autori

 

© Szatmár Megyei Múzeum

 

Szatmárnémeti, 2011

 


Play   Stop   1  of 4 photos
Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.