Bine ati venit pe pagina proiectul Castellum

Proiectul Castellum - Organizarea expoziţiilor interactive în castelul din Carei şi în conacul din Szabolcs şi promovarea acestora în contextul turismului transfrontalier s-a născut pe baza colaborării de mai multe decenii între Muzeul Județean Satu Mare și Direcția Muzeelor din Județul Szabolcs-Szatmár-Bereg. Proiectul este finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România, 2007-2013, contribuția Uniunii Europene din fonduri FEDR fiind 858.696,35 EUR.

 

 

Proiectul Castellum își propune realizarea unor expoziții de interioare istorice și de istorie locală în două clădiri, conacul Mudrány din Szabolcs (Ungaria) și castelul Károlyi din Carei (România), ambele monumente de importanță națională. Pe lângă amenajarea propriu-zisă, obiectivul mai larg al proiectului Castellum constă în integrarea expoziţiilor şi a celor două monumente în circuitul turistic al regiunii, prin realizarea mai multor materiale informative și promoționale, destinate amatorilor de turism cultural.

 

Pentru a afla ultimele noutăți vă rugăm să vizitați secțiunea actualitati

 

Program de vizitare:

 

Luni: Închis

Marţi-Duminică: 09:00-17:00

 

Casa se închide la: 16:30

 

Factură nu se emite pe loc. Plata cu cardul nu este posibilă.


 

 

Editor: Muzeul Județean Satu Mare

Adresa: Satu Mare, B-dul V. Lucaciu nr. 21, tel: 0040/261/864981; 00/40/261/737526,

Email: muzeucarei@gmail.com, muzeusm@gmail.com, web: www.muzeusm.ro

 

Coordonator: Szőcs Péter Levente

Autori text: Jenei Ildikó, Diana Iegar, Sárándi Tamás, Ulrich Attila, Madár Xiména, Sike Tamás, Szilágyi Levente, Hágó Attila

Fotografii: autori

 

© Muzeul Județean Satu Mare

 

Satu Mare, 2011

 


Play   Stop   1  of 4 photos
Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.