"Castelul de altădată'

Expoziţia de la primul etaj al castelului Károlyi încearcă să redea, cu ajutorul reconstituirilor de interioare istorice în zece săli diferite, atmosfera istorică a unui castel din epoca modernă.

La baza concepţiei expoziţionale a stat ideea de a reda cât mai fidel aspectul interior al unei rezidenţe aristocratice funcţionale de la sfârşitul secolului al XIX-lea. În cadrul expoziţiei a fost utilizat mobilier original în diverse stiluri artistice (în special baroc, biedermeier, neo-renaştere), specifice ambientului eclectic de la finalul epocii moderne.

Deficienţa informaţiilor iconografice privind aspectul interior al castelului a fost suplinită cu ajutorul izvoarelor scrise - inventarul castelului, iar tematica fiecărei săli de expoziție a fost decisă pe baza analogiilor istorice disponibile şi a structurii arhitectonice a fiecărei încăperi.

Astfel, au fost realizate o bibliotecă, două antreuri, o cameră de relaxare pentru bărbaţi, salonul de bal indispensabil castelelor de epocă, sufrageria, budoirul doamnelor, dormitorul, camera de toaletă şi sala de muzică.

 
Play   Stop   1  of 10 photos
Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.